Reis- en annuleringsverzekering

Voor of tijdens uw vakantie kunt u altijd te maken krijgen met onverwachte situaties. Zo kunt u voor uw vakantie ziek worden, u koffers kunnen worden gestolen of u breekt een been tijds uw vakantie. Allemaal situaties die u een hoop geld kunnen kosten.

Een reis- en annuleringsverzekering van Snijders & Van der Kooi dekt in dit soort gevallen de schade.

Wat is op deze verzekering gedekt?
• Een ongeval met een van de verzekerden.
• Algemene geneeskundige kosten
• Extra buitengewone kosten, o.a.
– De verblijf kosten van een gedwongen langer hotelverblijf;
– De uitvaartkosten van de verzekerden in het buitenland;
– De financiële kosten van opsporings- en/of reddingsacties;
– Algemene kosten telecommunicatie;
– Het huren van vervangend vervoer;
• Uw eigen bagage en uw reisdocumenten.

De reisverzekering biedt ook aanvullende algemene hulp. U bent daarnaast ook gedekt voor de financiële kosten als u (apart) terug naar huis moet. Deze terugreis heet repatriëring, de redenen voor repatriëring zijn vaak:
• Uw naaste familielid komt te overlijden;
• U breekt een arm en of een been tijdens het skiën;
• U komt zelf te overlijden.

Wat kost deze verzekering en hoe vraag ik deze aan?
Met onze premiecalculator kunt u zelf de premie berekenen en indien gewenst online afsluiten door op de button premie berekenen te klikken. Indien u de verzekering zelf afsluit mist u echter wel de voordelen van het service abonnement. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek? Klik dan op de button persoonlijk advies. Maak gerust een afspraak. Wij komen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Het advies is geheel vrijblijvend.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekeringverzekering. Door onderstaande vragen door te nemen voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Moet ik voor de auto een aanvullende verzekering afsluiten?

Nee, heeft u zelf een auto- of cascoverzekering en of lease auto, dan is autohulp in het buitenland vaak al mee verzekerd op de eigen verkeersverzekering. Algemeen zijn de kosten van de huur van de vervangende auto vaak niet meeverzekerd. Deze vervangende auto is dan wel weer gedekt op de eigen reisverzekering. Is uw auto jonger dan drie jaar en of het betreft een lease auto, dan biedt de merkdealer vaak autohulp. In uw dashboard ligt een service en instructieboekje in uw auto, lees deze eens goed door, daar kunt u gegevens vinden die u nodig heeft bij pech onderweg.

Wordt een ziekenhuisopname in het buitenland vergoed?

? Ja, deze wordt met een reis- en annuleringsverzekering wel vergoed. Maar uw basiszorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland van uit het basispakket, maar dit vaak slechts op basis van de Nederlandse kosten. De medische kosten in het buitenland, zeker die in een privé kliniek zijn vaak veel hoger. Zie polisvoorwaarden van uw eigen basiszorgverzekering met eventueel een pakket aanvulling.

 

Op welke verzekering u dekking heeft en wanneer deze start en eindigt, wanneer is het de reisverzekering en wanneer bijvoorbeeld de basisverzekering, zal per verzekering en maatschappij verschillend kunnen zijn vraag daarom aan uw adviseur deze te benoemen en of lees de polisvoorwaarden van elke verzekering eens apart door.