Rechtsbijstandverzekering

Stel dat je een geschil krijgt met je werkgever. Je krijgt geen bouwvergunning voor je uitbouw of je bent het niet eens met de behandeling van een arts. Inschakelen van een jurist kan in dit soort gevallen raadzaam zijn maar is een kostbare zaak.

Een rechtsbijstandverzekering van Snijders & Van der Kooi verzekerd je in dit soort gevallen van rechtshulp.

Wat is op deze verzekering gedekt?
De rechtsbijstandverzekering geeft u recht op rechtshulp. De dekking is afhankelijk van de module. Er zijn verschillende modules. De modules zijn (onder meer) op het de terrein van verkeer, wonen en/of inkomen (waaronder ook fiscaliteit en de sociale wetgeving) verzekerd. U heeft recht op juridische bijstand door de eigen jurist van de verzekerde rechtsbijstandsverzekeraar. Bij een verstrengeling van belangen kan het zo zijn dat de kosten van inschakeling van externe deskundigen of advocaten ook vallen onder deze dekkingen, evenals de kosten van een gerechtelijke procedure.

Wat kost deze verzekering en hoe vraag ik deze aan?
Met onze premiecalculator kunt u zelf de premie berekenen en indien gewenst online afsluiten door op de button premie berekenen te klikken. Indien u de verzekering zelf afsluit mist u echter wel de voordelen van het service abonnement. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek? Klik dan op de button persoonlijk advies. Maak gerust een afspraak. Wij komen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Het advies is geheel vrijblijvend.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Door onderstaande vragen door te nemen voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Krijg ik een bedrag voor rechtsbijstand?

Nee, u krijgt met rechtsbijstand recht op rechtshulp. Dit betekent dat u een jurist in de arm kunt nemen die uw zaak behartigt en verdedigd.

Ben ik ook verzekerd voor strafvervolging?

Ja, De rechtsbijstandverzekering biedt niet alleen steun in de bekende conflicten, maar ook als u via de post ten onrechte een dagvaarding ontvangt van de bekende Officier van Justitie. Als het voor u een overtreding en/of een misdrijf betreft met betrekking tot deze module waarvoor u bent verzekerd (module verkeer), dan kan de verzekering u recht geven op bijstand in deze strafzaak.

Ben ik verzekerd als ik een conflict krijg in het buitenland?

Ja, grote conflicten in ons land zijn al vervelend, maar vaak voelt u zich helemaal hulpeloos als u problemen krijgt in het bekende verre buitenland. Hoe gaat u in een vreemd land de goede woorden vinden? Hoe denkt u de politie ervan te overtuigen dat u geen schuld hebt aan deze aanrijding? Verzekeraars hebben vaak een uitgebreide verkeersdekking waarop dit soort zaken ook zijn verzekerd.