Motorrijtuigenverzekering

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen heet in het algemeen ook wel de autoverzekering. Deze verkeersverzekering en/ of WA-verzekering vergoedt schade die u met uw eigen auto en/of een ander motorrijtuig aan derden heeft veroorzaakt. U als eigenaar van het motorrijtuig bent nu eenmaal wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U bent dit verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Deze wet geeft ook heel duidelijk aan aan welke minimumeisen de verzekering moet voldoen die u moet afsluiten.
De wettelijke definitie van motorrijtuig is: Alle voertuigen die met mechanische of elektrische kracht worden voortbewogen. Voor de volledigheid zijn dit dus niet alleen auto’s en motoren, maar ook bijvoorbeeld brommobiels en bromfietsen.

Een motorrijtuigenverzekering van Snijders & Van der Kooi vergoed de schade die u met uw eigen auto en/of een ander motorrijtuig aan derden heeft veroorzaakt. Uw passagiers kunt u meeverzekeren met de ongevallen verzekering.

Wat is op deze verzekering gedekt?
Over het algemeen dekt een motorrijtuigenverzekering schade aan derden.

Wat kost deze verzekering en hoe vraag ik deze aan?

Met onze premiecalculator kunt u zelf de premie berekenen en indien gewenst online afsluiten door op de button premie berekenen te klikken. Indien u de verzekering zelf afsluit mist u echter wel de voordelen van het service abonnement. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek? Klik dan op de button persoonlijk advies. Maak gerust een afspraak. Wij komen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Het advies is geheel vrijblijvend.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een motorrijtuigen verzekeringen. Door onderstaande vragen door te nemen voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Wat is er niet verzekerd?

Uitsluitingen gelden alleen voor u als verzekerde en niet voor de derde die schade heeft. De verzekeraar vergoedt de gemaakte schade aan de benadeelde partij en verhaalt deze bij u. Dit geldt zeker bij o.a. wanbetaling, rijden onder invloed en/ of met alcohol of drugs.

Is iedereen die in mijn auto rijd verzekerd?

Ja, indien u iemand anders met uw toestemming in uw eigen auto laat rijden en deze bestuurder veroorzaakt een schade aan een derde dan is uw WA-verzekering ook geldig. Voor de geldigheid zijn er wel 2 voorwaarden: de bestuurder heeft een geldig rijbewijs en/ of de rijbevoegdheid van de bestuurder is NIET ontzegd.

Wordt ik beloont als ik geen schades rij?

Ja. door de jaren heen bouwt u schadevrije jaren op. Deze opbouw noemt men de no-claimkorting. Deze bouwt u op via de bekende bonus/malustrede. De kortingen over de bruto premie kunnen bij personenauto’s oplopen tot wel tachtig procent.

Kan ik deze schadevrije jaren ook meenemen naar een andere verzekeraar?

Ja, de nieuwe verzekeraar houd rekening met schadevrije jaren die u in het verleden hebt opgebouwd. Deze worden geregistreerd in Roy data, een landelijke elektronische databank. Het aandachtspunt voor u is wel dat de verzekeraars die registratie bij houden maar nooit ouder mag zijn dan één jaar. Benieuwd hoeveel schadevrije jaren u inmiddels heeft opgebouwd? Vraag deze dan hier op. 

Zit er verschil in dekking en premies?

Ja, de minimum dekking is in de Nederlandse wet voorgeschreven maar het premieverschil heeft te maken met inhoudelijke verschillen op andere vlakken dan de minimum dekking. U kunt hierbij denken aan de dekking van accessoires tot een bepaald maximum. Als u waardevolle accessoires ( bijv. navigatie) heeft, die niet standaard bij het voertuig behoren kunt u deze aanvullend laten verzekeren.