Inboedelverzekering

Alle spullen in uw eigen woning kunnen beschadigd worden door bijvoorbeeld waterschade, diefstal , brand en/of schroeischade. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak erg groot, immaterieel en emotioneel.

Een uitgebreide inboedelverzekering van Snijders & Van der Kooi dekt in dit soort gevallen de schade. Schade aan het huis? Deze kunt u ook verzekeren met een Woonhuisverzekering.

Wat is op deze verzekering gedekt?
Over het algemeen dekt een meest uitgebreide inboedelverzekering schade aan de zaken in uw huis als gevolg van brand, neerslag, bliksem , diefstal, storm, vorst en of een explosie. Ook de kosten van het opruimen na een (brand)schade en/ of het opsporen van de oorzaak van een water lekkage in een vloer en/ of muur.

Wat kost deze verzekering en hoe vraag ik deze aan?
Met onze premiecalculator kunt u zelf de premie berekenen en indien gewenst online afsluiten door op de button premie berekenen te klikken. Indien u de verzekering zelf afsluit mist u echter wel de voordelen van het service abonnement. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek? Klik dan op de button persoonlijk advies. Maak gerust een afspraak. Wij komen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Het advies is geheel vrijblijvend.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Door onderstaande vragen door te nemen voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Wat is niet verzekerd?

U bent nooit verzekerd bij schade veroorzaakt door ‘catastrofes’.
U moet dan denken aan ernstige zaken zoals bijvoorbeeld, oorlogssituaties, atoomkernreacties en/of overstromingen.

Maakt het uit of ik in de grote stad of een dorp woon?

Ja, veel verzekeraars concurreren tegenwoordig niet meer alleen op prijs, maar ook op de polis voorwaarden. Er zijn beperkingen als u bijvoorbeeld in een grote stad woont (Amsterdam) en/ of op een studentenkamer. U bent daar gevoeliger voor insluiping en diefstal. De verzekeraars hanteren zo elk vaak hun eigen regionale tarieven. De grote steden in Nederland zijn het duurst.

Zijn alle inboedelverzekeringen gelijk en waar zit het verschil?

Nee, de belangrijkste verschillen tussen dekkingen zitten in de randzaken vaak met een hoge waarde. U moet dan denken aan juwelen, schilderijen, verzamelingen, audio- en videoapparatuur en elektronica. Bijna alle verzekeraars vergoeden deze zaken tot een bepaald maximum bedrag, afhankelijk van de standaard hoogte in dekking. Bij verzekeren tegen een hogere premie is wellicht een betere en bredere dekking mogelijk.

Heeft het zin mijn huis zelf extra te beveiligen tegen brand en of inbraak?

Ja, uiteraard voor uw eigen veiligheid maar als u las klant preventieve maatregelen neemt, zoals een goed slot op de deur, een rookmelder of een politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u bij een aantal verzekeraars premiekorting krijgen.

Kan ik onderverzekerd zijn voor mijn inboedel?

Ja, het verzekerde bedrag van de inboedel moet namelijk overeenkomen met de volledige (nieuw)waarde van de inboedel. Heeft u een schade en het blijkt zo te zijn dat het verzekerd bedrag veel te laag is? Dan loopt u het risico dat u een gedeeltelijke schadevergoeding krijgt en /of een staffel. Verzekeraars hebben daarom ook soms verzekeringsmogelijkheid tegen net meer premie om een ‘garantie tegen onderverzekering’ te krijgen op de verzekering. (aparte clausule) Wilt u weten wat de nieuwwaarde is van uw inboedel? Download dan hier de Inboedelwaardemeter.