Beleggingshypotheek

Met een beleggingshypotheek lost u niet direct af op de hypotheekschuld, maar u belegt in een verzekering en of een verpande effecten rekening om pas aan het einde van de looptijd of eerder met het opgebouwde kapitaal de hypotheek af te lossen.

Mogelijkheden van een beleggingshypotheek
Beleggen kan op veel manieren waar onder via een levensverzekering of via een beleggingsrekening bij een bank.

Belegt u in een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), dan bouwt u belastingvrij vermogen op in box 1 afhankelijk van vorm en looptijd.

Belegt u via een beleggingsrekening en of verzekering, dan belegt u niet altijd belastingvrij, maar betaalt u elk jaar 1,2% belasting over uw belegde geld voor zover dit samen met andere vermogensbestanddelen boven de waarde vrijstelling in box 3 uitkomt.

Afbetalingsmogelijkheden van een beleggingshypotheek
U belegt in een verzekering en of een verpande effecten rekening om pas aan het einde van de looptijd of eerder met het opgebouwde kapitaal de hypotheek af te lossen.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de beleggingshypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een beleggingshypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een hybridehypotheek. Omdat er echter diverse mogelijkheden zijn en de hypotheek sterk afhangt van uw persoonlijke situatie adviseren wie u voor alle informatie en/of het beantwoorden van uw vragen contact met ons op te nemen.